Gezellige drukte tijdens Open Avonden

Het is druk in het lokaal van ICT-docent Jeroen Akkerdaas. Hoe kan het ook anders: de robots komen je tegemoet als je binnenkomt! “Hier zie je onze toekomst!” zegt Sam Tieman, stagiair op De Rede. Op z’n opleiding op Scalda is hij al een poos bezig met robots. “Uiteindelijk is het doel natuurlijk dat we robots kunnen bouwen, die ons het werk uit handen nemen. Denk maar aan de robots in autofabrieken. Die worden in elkaar gezet en moet uiterst nauwkeurig geprogrammeerd worden. Ik vind dat hartstikke mooi!”

Cambridge English
Een moeder en haar zoon kennen de school al goed. “Onze oudste dochter zit hier ook en die heeft het goed naar haar zin. Vooral het Cambridge Engels spreekt me erg aan. Tegenwoordig is studeren in het buitenland helemaal niet zo gek meer. En met Cambridge kunnen ze overal terecht. Dat vind ik een groot voordeel! Jammer dat dat in mijn tijd nog niet bestond. Als ik dat vroeger ook had gehad, was ik zeker in het buitenland gaan studeren. Daar is het nu niet van gekomen,” zegt ze spijtig.


Katapult
Met de ogen strak gericht op het doel staat Jelto van de Velde klaar om een pingpongballetje weg te schieten, met een soort katapult “Dat was een opdracht van techniek. Ik heb er twee of drie lessen over gedaan om dit te maken.” Hij heeft de techniek heel bewust gekozen als keuzevak: “Ik wil daar graag m’n beroep van maken, maar dan toch meer met elektro of zo. Mijn vader is installateur en heeft het nog steeds heel erg naar z’n zin!” Het balletje mist z’n doel ruim. “Nog even oefenen,” zegt hij lachend.

Dynamisch kunstwerk
Lars van Brussel laat bij Technasium een dynamisch kunstwerk zien, gemaakt door een leerling van havo 4. “Ik vind het prachtig! Een windmolen die, als hij draait, een mossel open en dicht laat gaan. Hoe kom je erop!” De gymnasiast is enthousiast over Technasium: “Ik wil architect worden. Ik speelde vroeger al heel veel met LEGO. Dus het zat er al vroeg in!” In groep acht is Lars op drie scholen wezen kijken. “Ik vond De Rede direct de leukste school. En ik vind het nog steeds heel leuk hier!”

Vertel het aan anderen

 

Ervaringen

Digitaal Lesmateriaal

Werken met digitaal lesmateriaal, in ons geval de iPad, is de toekomst!

 

Ervaringen

Cambridge English

Een diploma op De Rede wordt extra waardevol met internationaal erkende certificaten van Cambridge University.

Blijf op de hoogte!